Kosten en vergoedingen

kosten-puurbeeldKosten:

Kennismakingsgesprek geen kosten
Intake 45 – 60 minuten €50,00
Behandelsessie individueel 60 minuten €70,00
Behandelsessie individueel 90 minuten €100,00
Groepssessie 60 minuten €45,00 p.p
Groepssessie 90 minuten €65,00 p.p
Evaluatiegesprek 30 minuten €35,00
Evaluatiegesprek 60 minuten €70,00

De prijzen zijn inclusief voorbereiding, rapportage en materiaal.

Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur voor de afspraak geannuleerd worden. Bij voorkeur telefonisch, of (bij geen gehoor) door het inspreken van de voice mail of het sturen van een e-mail. (zie voorwaarden)

Vergoedingen:

Vergoeding zorgverzekeraar:
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de beeldende therapie, of een deel daarvan, vanuit de aanvullende verzekering. Vergoeding is dus afhankelijk van het persoonlijke pakket. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar of kijk op Zorgwijzer.nl

De vergoeding wordt niet ten laste gelegd van het wettelijk vastgesteld eigen risico.

 

Vergoeding gemeente/Jeugdzorg:
Het is mogelijk om specialistische individuele begeleiding door een beeldend therapeut vergoed te krijgen vanuit de gemeente (Wmo) of SDF (Jeugdzorg), wanneer je of wanneer jouw kind in aanmerking komt voor hulp en ondersteuning.

Voor meer informatie kun je het beste eerst even contact opnemen met de praktijk.

 

Vergoeding pgb:
Als er een pgb toegekend is kan vanuit dit budget specialistische individuele begeleiding door een beeldend therapeut bekostigd worden (www.pgb.nl).

 

Vergoeding basiszorg:
Een hoofdbehandelaar (bijv. psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, verslavingsarts, GZ psycholoog) kan een beeldend therapeut inzetten voor een deel van de behandeling.  Als er sprake is van een verwijzing door een hoofdbehandelaar wordt de beeldende therapie volledig vergoed vanuit het basispakket.