Kinderen

Tijdens mijn 30 jaar lange werkervaring met jonge kinderen in het onderwijs heb ik gemerkt hoe belangrijk creativiteit is voor een gezonde groei en ontwikkeling. Het spontane tekenen, schilderen, spelen met klei enz. helpt kinderen uitdrukking en vorm te geven aan zichzelf, gevoelens en emoties te uiten en te verwerken, grip te krijgen op zichzelf en hun omgeving. Wanneer er iets  ‘mis’ is met een kind kan er juist ook in expressie en creativiteit een verandermogelijkheid gevonden worden.

Als kinderen moeilijke situaties hebben meegemaakt, of te maken krijgen  met verlieservaringen, heftige gebeurtenissen, gevoelens van angst, boosheid, verdriet, somberheid, spanningen (bijv. scheiding ouders) en onzekerheid dan is beeldende therapie een geschikte therapievorm. Beeldende therapie sluit op een natuurlijke manier aan, omdat kinderen emotioneel en taalkundig nog niet helemaal ontwikkeld zijn en andere uitings- en leervormen nodig hebben.

Ook wanneer kinderen problemen ondervinden tengevolge van hoogsensitiviteit, ADHD, PDD-NOS, autisme en chronisch ziek zijn kan beeldende therapie hulp bieden.

Afhankelijk van de hulpvraag wordt er gewerkt aan gevoelens en emoties uiten, een positiever zelfbeeld opbouwen, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, leren omgaan met emoties, meer rust en concentratie kunnen ervaren, grenzen leren aangeven of ervaren, autonomie vergroten en versterken van het gevoel er te mogen zijn!

Neem gerust contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

  • Gevoelens uitdrukken